expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin 

90% zboží

doprava-img
Doprava ZDARMA 

při nákupu od 2 250 Kč

darcek-img
Pečlivě balíme 

aby balík došel v pořádku


Opel značka: vznik, historie, první auta a současné modely


Společnost Opel, jedna z nejstarších a nejuznávanějších automobilových značek v Evropě, si za více než sto let své existence vybudovala významné postavení na trhu. Založena byla Adamem Opelem a to původně jako výrobce šicích strojů. Je tedy jasné, že jsi za svou historii prošla zajímavým vývojem. Pojďte a zjistěte víc!



Jak to začalo, vznik značky Opel a historie stručně

Když Adam Opel v roce 1862 založil svou firmu v německém městě Rüsselsheim, jeho cílem bylo vyrábět šicí stroje. Malá dílna rychle našla úspěch v této oblasti, ale Adamův zájem o inovace ho vedl k rozšíření výroby o kola.

I v této oblasti dosáhla společnost Opel velký úspěch. Když po Adamově smrti v roce 1895 jeho synové převzali vedení firmy, centrem jejich pozornosti se stala na tu dobu zcela nová oblast a to automobilový průmysl. V roce 1899 tak Opel ve spolupráci s automobilovým výrobcem Friedrichem Lutzmannem představil svůj první automobil.

Rozvoj automobilové divize společnosti Opel se zrychlil v následujících letech, kdy firma začala masově vyrábět vozidla. Začátkem 20. století tak inovovala a expandovala, přičemž vyráběla technologicky pokročilé a cenově dostupné modely.

Po akvizici americké společností General Motors v roce 1929 se Opel stal jedním z největších výrobců automobilů v Evropě v té době.

V průběhu 2. světové války musela společnost Opel přestavit svou výrobu na vojenské účely, což ovlivnilo i její poválečný vývoj. Po válce se Opel soustředil na obnovu a svých výrobních kapacit a v následujících desetiletích představil několik úspěšných modelů, které značně přispěly k jeho reputaci v oblasti výroby vozidel.

První model Opel 10/12 PS, poté Rekord, Kadett i Omega

Historický vývoj značky Opel je bohatě zdokumentován prostřednictvím jejích ikonických modelů. Prvním z těch modelů, které zásadně ovlivnily budoucnost značky, byl Opel 10/12 PS představen v roce 1909. Tento vůz, známý svou spolehlivostí, vynikal tehdy výjimečnou maximální rychlostí dosahující až 45 km/h.

V polovině 20. století Opel znovu dobyl trh a to modelem Rekord, který se poprvé objevil v roce 1953. Rekord byl oblíben pro svou spolehlivost, prostornost a ekonomický provoz, což jej učinilo oblíbeným vozidlem pro rodiny.

Po tomto modelu následoval další, který lze označit bez debat jako ikonický a to Kadett. Poprvé byl uveden na trh již v roce 1936 a stal se jedním z nejprodávanějších kompaktních vozů společnosti Opel. Zároveň byl příkladem spojení automobilového inženýrství a marketingové strategie, což mu zaručilo úspěch.

Posledním z významných historických modelů byl Opel Omega . Představen byl v roce 1986 a pro značku šlo o vlajkovou loď a současně vrchol luxusu.

Omega kombinovala vysoký výkon, pokročilé technologie a luxusní interiér, což ji předurčilo stát se prémiovým automobilem značky. Všechny tyto modely však mají své nezastupitelné místo v historii společnosti a ilustrují přesně to, čím Opel je.

Dnešní nabídka? Corsa, Astra, Crossland, Grandland i Combo

Dnešní modelová paleta značky představuje kombinaci pokročilých technologií, moderního designu a praktičnosti, které uspokojí potřeby všech zákazníků. Základem nabídky je Opel Corsa, která je již několik desetiletí synonymem pro kompaktní městský automobil. V nejnovější generaci nabízí moderní vzhled a úsporné motory.

Dalším dlouhodobě populárním modelem je Opel Astra, který se vyznačuje sportovním designem, prostorným interiérem a vynikající dynamikou jízdy. Ve své aktuální podobě je dostupný v „ostré“ verzi hatchback, ale také jako rodinné kombi.

Opel Crossland a Grandland jsou zástupci kategorie crossoverů a SUV. Crossland , menší z dvojice, nabízí flexibilitu a vysokou úroveň výbavy, která je ideální pro městskou jízdu i každodenní použití. Grandland zase přichází s většími rozměry a terénními schopnostmi, což jej předurčuje k výletům i do horských oblastí.

Opel Combo je multifunkční vůz, který je ideální pro malé podniky i rodiny. Jelikož je k dispozici jako osobní i jako užitkový van, má velkou variabilnost.

Současná modelová řada Opel nabízí samozřejmě mnohem širší spektrum možností, které jsou navrženy tak, aby uspokojily různé požadavky na životní styl. Od městských průzkumníků až po rodiny tak paleta odráží jak inovace, tak komplexní záběr.

Shrnutí značky Opel a její elektrické i hybridní modely

Značka Opel má dlouhou historii plnou odvahy, inovací a adaptace na měnící se požadavky trhu, což se odráží v její současné nabídce modelů. Platí to i pro nejnovější trend v oblasti ekologických vozidel, zejména pokud jde o elektrické a hybridní pohony. Příkladem tohoto trendu je například elektrický městský model Opel Corsa-e .

Tento typ představuje plně elektrickou verzi populární Corsy, který nabízí nejen tichý a bezemisní pohon, ale také výjimečnou energetickou efektivitu. Corsa-e je ideální pro ty, kdo hledají dynamický a zároveň ekologický způsob cestování.

S dostatečným dojezdem na nabití je Corsa-e vynikající řešení pro každodenní městskou mobilitu bez potřeby častého dobíjení. V oblasti hybridních vozů se zase značka zaměřuje více na hybridní modely, například Opel Grandland Hybrid. Tento SUV model kombinuje spalovací motor s elektromotorem pro co nejdelší dojezd.

Pokud jde o srovnání plusů a minusů značky, obecně platí, že Opel je typickým zástupcem německé krásy, inovací a důrazu na moderní technologie.

Některé modely mohou trpět o něco vyšší poruchovostí, což souvisí zejména s stále složitějšími systémy, včetně asistenčních či obecně elektronických. Koupě auta Opel je však v zásadě dobrý krok, který přináší skutečný zážitek z jízdy.

Heuréka, zákazníci jsou s námi spokojeni

Katalog produktů
expedicia-img
Expedujeme do 24 hodin  90% zboží
doprava-img
Doprava ZDARMA  při nákupu od 2 250 Kč
darcek-img
Pečlivě balíme  aby balík došel v pořádku